Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Mare fan Fryslân

Personenzahl_Mare


Mare fan Fryslan-13

Driemastschoener Mare fan Fryslân is werkelijk het summum van luxe als het gaat om zeilreizen in Nederland. Benedendeks zijn zowel uw privévertrekken als de gezamenlijke ruimtes ongekend ruim en comfortabel. Tijdens uw zeilcruise kunt u al zeilend, fietsend, wandelend, of roeiend genieten van de geweldige Nederlandse landschappen.
 
Aan dek is genoeg ruimte. Op het achterdek (campagnedek) bevindt zich de stuurstand en een buitenbar. U kunt hier heerlijk luieren en genieten van de omgeving en de wind door uw haren. Op het middendek kunt u ontspannen zitten in de zithoek. Op het zonnedek bevindt zich de jacuzzi.

De luxueuze Mare fan Fryslân is een perfecte locatie voor een dagtocht of een (meerdaagse) zeilvakantie, teambuilding, een uitje met het bedrijf of met uw zakenpartners, een jubileum, een weekendtrip met familie of vrienden of een bruiloft. Menig bruidspaar is aan boord van de Mare fan Fryslân in het huwelijksbootje gestapt.

Van begin mei tot eind september vaart het schip Sail & Bike zeilcruises.

Zeilen op de Mare fan Fryslân

Mare fan Fryslân Oosterschelde

Aan boord zal het u aan niets ontbreken. Uw zeilreis aan boord van de Mare van Fryslân is een echte zeilcruise. Uw ideale zeilcruise kunt u zelf samenstellen, dus als u overdag graag fietst of wandelt kunnen we de route daarop afstemmen.

Afvaarthaven is over het algemeen Enkhuizen. De Waddenzee is voor schip en schipper bekend terrein. De Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling worden bij geschikte omstandigheden binnen een dag bereikt. Maar dit geldt voor vele bestemmingen. Of Amsterdam of Harlingen, deze havens zijn allemaal met een dag varen te bereiken, ijs en weder dienende.
Andere afvaarthavens zijn in overleg mogelijk.

Ondanks dat zowel zeilen als zwaarden elektrisch bediend kunnen worden, wordt het schip het schip vooral op mensenhand gezeild. Dat betekent voor de gehele groep in de touwen! De matroos zal de gasten in groepen indelen en iedere groep zijn eigen taak geven aan dek. Hierbij moeten de groep onderling goed communiceren, anders komt het schip niet vooruit en loopt het uit de koers. Bekijk het vaargebied
 

De bemanning van de Mare fan Fryslân

Aan boord van de Mare fan Fryslân wordt u verwelkomd door de eigenaren Joris de Wit en Rinske van Huizen en hun kinderen Peike en Mirle. Samen met de bemanning zorgen zij dat het u aan niets ontbreekt aan boord. Rinske is de drijvende kracht achter het reilen en zeilen onder dek. Joris vindt u of op het campagnedek achter het roer of op het water met een surfboard. Hij is altijd in voor een gesprek. Maar hij is ook gek op andere watersporten zoals windsurfen en kitesurfen.
Matroos aan boord is Hielke, ook een enthousiaste kitesurfer.

Indeling

Mare fan Fryslan Plattegrond

Via de centrale entree in het dekshuis komt u in de gezellige bar en een zitje. Vanuit de bar heeft u door de grote ramen rondom een schitterend uitzicht op de omgeving. Via de trap komt u in de salon en de keuken in het achterschip. De salon heeft door de gelakte vloer en tafels een nautische uitstraling. Een deel van de tafels kan verplaats worden, zodat er een multifunctionele ruimte ontstaat voor een presentatie, managementtraining, bruiloft of uitgebreid buffet. Voor iedere feestelijke gelegenheid is de Mare fan Fryslân de perfecte locatie!

De horecakeuken is compleet ingericht met fornuis, oven, combi-steamer en vaatwasser. U kunt hier zelf uw maaltijden bereiden. Echter kunt u ontspannen aan boord komen en weten dat voor alles gezorgd is door gebruik te maken van de professionele kok die gedurende het seizoen nagenoeg standaard aan boord is.

Via een trap komt u bij de comfortabele slaapvertrekken. Hier vindt u 13 kamers met twee losse boxspring bedden, die naar keuze ook in een tweepersoons opstelling geplaatst kunnen worden. Bovendien beschikt iedere kamer over een klapbed, waardoor driepersoons kamers ontstaan. Tevens is er één eenpersoons kamer aanwezig, die uitgebreid kan worden met een klapbed. Alle bedden zijn voorzien van een dekbed en compleet beddengoed. De hutten beschikken alle over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De hut aan bakboordzijde voorin is de zogenaamde bruidssuite. Deze hut heeft een gezellig zitje en een flatscreen televisie.
Faciliteiten Mare fan Fryslân

Geschiedenis Mare fan Fryslân

Net als het zusterschip 't Wapen fan Fryslân is de Mare fan Fryslân gebouwd voor de vrachtvaart. In 1962 is het schip als Neptunia, een kempenaar, in de vaart genomen. Gebouwd was het schip bij scheepswerf Harlingen. De Neptunia heeft in de beginjaren vooral in Nederland, België en Duitsland gevaren voor Akzo. In 1987 is de Neptunia verkocht en omgedoopt tot Fortuna. In 2006 werd het schip wederom verkocht en bij scheepswerf Talsma in Osingahuizen omgebouwd tot 3-mast schoener en omgedoopt naar Mare fan Fryslân.

Arrangementen
arrangementen
  • Uitgebreide catering
  • Extra activiteiten
  • Speciale themareizen
Bemanning
  • Joris en Rinske
Facebook
Blank 1400 x 200
Blank 1400 x 200
Voorzieningen
Personenzahl_Mare
  • 14 Luxe tweepersoons kamers
  • Optioneel 3e bed op 13 kamers
  • 41 slaapplaatsen totaal
  • Ruime salon binnen
  • Aan dek zithoek + Jacuzzi

Anderen bekeken ook

Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36